Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Before sunrise,before sunset:Μία διαφορετική προσέγγιση του έρωτα

Γεια σας.
Αύριο γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος.Με αφορμή αυτή τη γιορτή βλέπουμε πολλές ταινίες ρομαντικού περιεχομένου ιδίως Αμερικάνικες.
Μία διαφορετική προσέγγιση πάνω στο θέμα του έρωτα μας δίνουν δύο ταινίες.
Η πρώτη είναι το "Before sunrise" (1995) αμερικανικής παραγωγής,με τον Ethan Hawke και τη Julie Delpie.Σε αυτή,βλέπουμε δύο νέους.έναν Αμερικάνο και μία Γαλλίδα,να γνωρίζονται μέσα σε ένα τραίνο και να αποφασίζουν να κατέβουν στη Βιέννη,για λίγες ώρες,μέχρι να έρθει το επόμενο τραίνο.Σε αυτές τις ώρες,βλέπουμε την έλξη,το φλερτ και τον έρωτα που αναπτύσσεται μεταξύ τους,μέσα από τις συζητήσεις που κάνουν.
Αυτή η ταινία μας δείχνει,πως μπορεί να αναδειχτεί ο έρωτας μέσα από τις απλές συζητήσεις δύο νέων ανθρώπων.χωρίς να καταφεύγει σε πολύπλοκα σενάρια με θεαματικά εφέ.



Η δεύτερη ταινία, το "Before sunset" (2004) με τους ίδιους πρωταγωνιστές,είναι η συνέχεια της πρώτης.Εδώ βλέπουμε τους δύο νέους,πιο ώριμους και με περισσότερες εμπειρίες,να συναντιούνται εννιά χρόνια μετά,στο Παρίσι.Θα μείνουν μαζί,πάλι για λίγες ώρες,μέχρι να φύγει η πτήση του Ethan Hawke.Οι συζητήσεις που θα κάνουν μεταξύ τους, ενώ τριγυρίζουν στο Παρίσι,θα μας δείξουν,ότι ο έρωτας είναι εφικτός και μπορεί να διατηρηθεί,παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα απομάκρυνσης δύο ανθρώπων μεταξύ τους.Το φινάλε και εδώ,όπως και στην πρώτη ταινία,είναι "ανοιχτό".






Το καλοκαίρι,περιμένουμε να δούμε την τρίτη συνέχεια της τριλογίας το "Before midnight"γυρισμένο στην Ελλάδα,πάλι εννιά χρόνια μετά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου